WinRAR

 

WinRAR je jednostavan, veoma brz i fleksibilan program koji služi za kompresiju podataka. On je definitivno jedan od onih neophodnih alata, koje bi svaki korisnik trebalo da koristi. Podržava sve verzije i platforme Windows operativnih sistema.

WinRAR je veoma moćan alat koji može da zapakuje i raspakuje najviše različitih formata, pri čemu su zapakovani podaci zaštićeni od raznih vrsta oštećenja.

Jedna od njegovih najvećih prednosti je ta da se praktično spaja sa Windows Explorerom. Korisnik na veoma jednostavan i brz način može da upravlja arhiviranim podacima ili da kreira nove. Dovoljan je samo desni klik na željenu datoteku da bi korisnik bio u mogućnosti da je arhivira ili raspakuje.

WinRAR

Osnovne karakteristike WinRAR programa su:

  • Konzistentnim kreiranjem manjih arhiva, WinRAR dobija na brzini što pored uštede prostora na disku i troškova prenosa, stvara veliku uštedu i u vremenu.
  • WinRAR podržava sve najpoznatije kompresione formate (RAR, ZIP, CAB, ARJ, LZH, ACE, TAR, GZip, UUE, ISO, BZIP2, Z i 7-Zip).
  • WinRAR automatski prepoznaje i bira najbolje metode kompresije, što ga čini idealnim za multimedijalne fajlove. Specijalni algoritam kompresuje multimedijalne fajlove, izvršive biblioteke i biblioteke objekata na veoma dobar način.
  • WinRAR dozvoljava lako deljenje arhiva, omogućavajući njihovo čuvanje na nekoliko različitih diskova.
  • Pored svega prethodno navedenog, WinRAR ima visoke performanse i pri slanju podataka preko veba. Njegova 128-bitna enkripcija lozinke i tehnologija autentikacije potpisa pruža potpuno poverenje u sigurnost podataka koji se šalju.
  • WinRAR licence su validne za sve dostupne jezike i verzije platformi. Ukoliko postoji nekoliko različitih licenci, moguće je kombinovati verzije kako bi se zadovoljile sve individualne potrebe.

WinRAR pruža sve buduće update-ove besplatno!

Poslednjaj verzija je WinRAR 5.50, a više o aktuelnostima vezanim za WinRAR saznajte na: http://www.rarlab.com/rarnew.htm.

WinRAR možda nema najlepši interfejs ali će vam zato zauzvrat najbolje i najbrže zapakovati ili raspakovati podatke.