Azure - Cloud Computing & Services

Azure predstavlja stalno rastuću grupu Cloud servisa (Cloud Services) kompanije Microsoft koju programeri i IT stručnjaci koriste za pisanje, razvijanje i upravljanje aplikacijama, servisima i infrastrukturom kroz globalnu mrežu Microsoft data centara.

Kako radi Azure?

Koristeći Azure tehnologije – Azure technologies, svako ima slobodu da koristi okruženje i alate koje već poznaje (Windows, Office…) i koje sada koristi on premise ali uz svu sigurnost koju tehnologija u oblaku pruža.
Bilo da je u pitanju želja da poslovni podaci budu sigurniji, da troškovi poslovanja budu kontrolabilini ili pak potreba da se u određenom periodu performanse IT infrastrukture podignu na viši period na neko vreme, Microsoft Azure odgovara na sve te zahteve na najsavremeniji način.

Azure – izveštavanja

Današnje poslovanje podrazumeva rad sa velikom količinom podataka (Big Data), a sa tim dolaze izazovi analize tih istih podataka i njihove adekvatne upotrebe radi unapređenja poslovanja i razvijanja novih poslovnih prilika.

Azure i u ovom segmentu ima odgovor i može učiniti da tehnologija radi u korist rasta i napretka.

 

Kome je Azure namenjen?

 

Azure za StartUp kompanije

Koristeći vrlo intuitivan i jednostavan Microsoft Azure portal, osnivač nove kompanije u mogućnosti je da sa nekoliko klikova formira kompletnu IT infrastrukturu koja podrazumeva kako servere u hardverskom smislu, infrastrukturne servise (Virtual machines, BLOB Storage, Virtula Network, Windows Server, Linux Server…) tako i platformske servise (Azure Active Directory, Office, Visual Studio, SQL Database, Machine Learning…). U takvom okruženju moguće je koristiti preko 2700 aplikacija uključujući i aplikacije drugih (Sales Foce, SAP…)

Azure za Enterprise kompanije

Azure podjednako dobro funkcioniše i u najvećim sistemima. Takvi sistemi najčešće imaju svoju infrastrukturu, ali kada im je potrebno da ih prošire, ne moraju pokretati infrastrukturne investicije. Kroz hibridni način korišćenja svoju infrastrukturu mogu proširiti u Cloud. Upotrebom Azure virtualne mreže (Azure Virtual Network) i Azure aktivnog direktorijuma (Azure Activ Directory) mogu preslikavati svoje postojeće servere i tako povećati kapacitet, obezbediti veću sigurnost podataka (Data Recovery) ili pokrenuti servere koji su im potrebni samo na određeno vreme.

Azure za javni sektor

Kompanije koje tokom svog poslovanja imaju potrebu za snažnom infrastrukturom ali samo u određenom periodu godine, svoju infrastrukturu mogu skalirati u odnosu na prosečne potrebe, a Microsoft Azure podesiti tako da se aktivira samo u trenutku kada on premise infrastruktura trpi overload. Na taj način mogu optimizovati troškove, a sistem učiniti otpornim na mogućnost otkaza zbog preopterećenja.

Azure – free account

Isprobajte Azure besplatno putem linka: https://azure.microsoft.com/en-us/free/?b=17.09c ili nas pozovite da to uradimo zajedno, pišite nam na softver@extreme.rs.