AutoCAD

Softver kompanije Autodesk – AutoCAD je lider kada je u pitanju softver za 3D dizajn, inženjering i zabavu. AutoCAD je zasigurno jedan od proizvoda na koji je kompanija Autodesk posebno ponosna. Ovaj softver daje mogućnost dizajnerima iz različitih oblasti da pomoću kompjutera kreiraju različite crteže i dizajn. Stvaralački proces uz ovaj softver je mnogo brži u odnosu na ručnu izradu.

AutoCAD

Uz AutoCAD moguće je kreirati bilo koji 2D crtež i 3D model ili konstrukcije koje inače crtate ručno. Ovaj alat daje mogućnost korisniku da grupiše i sačuva objekte u bazi podataka kako bi u budućnosti mogao da se posluži istim, te da manipuliše svojstvima objekata, kao što su oblik, lokacija i veličina. AutoCAD može da se koristi za jednostavne projekte kao što su izrada grafikona, prezentacija ili za nešto složenije projekte poput crtanja arhitekture zgrade.

Autodesk AutoCAD omogućava brže izvođenje projekata fleksibilnim i istaknutim funkcijama od koncepta do njegove realizacije, kao i povezivanje i unapređivanje tokova projektovanja. Uz pomoć vodećih alata za 2D i 3D projektovanje ovaj softver pretvara vaše ideje za dizajn u stvarni svet pomoću živih mapa, alatki za geolokaciju i novih opcija za snimanje realnosti.

AutoCAD možete da primenite i za izradu nekih od sledećih stavki:

 • Izradu loga;
 • Čestitke;
 • Inženjerski dizajn;
 • Arhitektonski dizajn;
 • Mape;
 • Lepa umetnost.

Geografski informativni sistem upošljava softver AutoCAD za dokumentovanje kontura zemljišta i postavljanja orijentira za projektovanje npr. stambenog objekta. Otpremanjem 3D AutoCAD dokumenta u softver Autodesk Simulation inženjeri mogu da kreiraju mehaničke simulacije dizajna za analizu napona i ispitivanje interferencije između delova. Crteži kreirani u AutoCAD alatu, takođe, mogu da postanu animacije koje pružaju virtuelne obilaske planirane zgrade ili da demonstrira kako će da izgleda neki proizvod nakon što izađe iz proizvodnje. Dokumenta je iz AutoCAD alata moguće izvoziti i ka 3D štampačima koji sadrže smolu i koriste se za printanje plastičnih delova ili modela većih dizajna.

Autodesk AutoCAD omogućava da:

 • Uprostite licenciranje, pristup aplikacijama i pravima na nove verzije;
 • Personalizujte AutoCAD da odgovara vašim potrebama;
 • Pristupite projektima sa bilo kog uređaja ili platforme;
 • Unapredite poslovanje sa vodećim alatima u industriji.

AutoCAD probna verzija

AutoCAD probnu besplatnu verziju u trajanju od 30 dana možete preuzeti na ovoj strani.

Cene za AutoCAD

Cen za AutoCAD licencu možete pronaću u cenovniku na: http://extreme.rs/cenovnik/.

Za sva pitanja i nedoumice možete da nam se obratite na softver@extreme.rs.

AutoCAD LT

AutoCAD LT namenjen je tehničkom crtanju, odnosno izradi 2D dokumentacije. Dostupan je za Windows i MAC operativne sisteme, a uključena je i mobilna aplikacija.

Funkcionalnosti:

 • 2D dokumentacija – Uz AutoCAD LT softver jednostavnija je izrada 2d grafičke dokumentacije. Softver ima alate namenjene crtanju, ali i mogućnost izmene i obeležavanja;
 • Intuitivni korisnički interfejs – Podrazumeva prilagodljive palete alata i pametni prozor za komande;
 • Inovativne tehnologije – sastavni deo softvera su i najnovije tehnologije, zajedno sa TrustedDWG podrškom za monitore visokih rezolucija i Autodesk aplikacijom za desktop;
 • Povezanost u okviru tima – AutoCAD LT softver daje mogućnos deljenja i korišćena podataka iz PDF i DGN datoteka, Navisworks, Bing Maps i AutoCAD mobilnih aplikacija;

Autodesk softveri licenciranje

Autodesk licence moguće je nabaviti kao jednogodišnje ili trogodišnju licence, ne postoji mogućnost nabavke trajne licence. Za nabavku su dostupne isključivo Single user licence.

Softver za AutoCAD možete da nabavite i kao deo celog Autodesk paketa namenjenog za arhitekturu, inženjering i konstrukciju. Više o Autodesk paketima pronaći ćete na sledećoj stranici:

Za sva pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na softver@extreme.rs.