Adobe najavljuje kraj prodaje Acrobat trajnih licenci

Kompanija Adobe najavila je da od 15. Jula 2024. godine prestaje sa prodajom trajnih licenci Acrobat Standard 2020 i Acrobat Pro 2020, odnosno navedene licence neće više biti dostupne za prodaju kroz TLP (Transactional License Program) I CLP (Cumulative Licensing Program) programe za kupovinu trajnih licenci. Naravno, pomenute licence biće dostupne kao pretplata kroz VIP (Adobe Value Incentive Plan), VIP Marketplace I ETLA (Enterprise Term License Agreement) prodajne programe.

Poslednji dan za poručivanje Acrobat proizvoda kao trajnih licenci je 15. Juli 2024. Takođe, veoma važno je naglasiti da Adobe podrška za ove proizvode prestaje u junu 2025.

 

Na koga ova promena utiče?

 

Prestanak prodaje trajnih Acrobat licenci najviše utiče na korisnike koji su do sada kupovali i/ili planiraju da kupe ovu vrstu licenci. Svi kupci koji svoje trajne licence nabave pre navedenog datuma imaće I dalje pristup svom softveru u skladu sa uslovima ugovora.

 

 

 

Da li će postojati nova verzija Acrobat trajne licence?

Neće biti nove verzije Acrobat-a kao trajne licence nakon verzije 2020. Međutim, kupci koji traže verziju Acrobat-a samo kao softvera koji se instalira na računaru, bez pretplate, imaće opciju da kupe licencu za Acrobat, pod nazivom Acrobat Classic. Ova licenca biće raspoloživa za prodaju od 15. jula 2024., odnosno od datuma kada je najavljen prestanak prodaje Acrobata 2020.

Acrobat Classic je licenca za softver koji se instalira na računaru I koji obezbeđuje do tri godine plaćenog pristupa Acrobat-u i dostupan je kao jednokratna kupovina (one time purchase). Acrobat Classic ne uključuje ažuriranja ili pristup Premium Adobe Document Cloud uslugama preko veb pretraživača ili mobilnih uređaja.

 

Koja je moja najbolja opcija za kupovinu Acrobat-a?

Najbolji način da iskoristite sve što Acrobat može da ponudi jeste da izaberete plan pretplate . Izborom pretplate na Acrobat stalni korisnici dobijaju najkompletnije rešenje za rad sa PDF dokumentima na svim uređajima, zajedno sa redovnim ažuriranjima funkcija proizvoda.

 

Zašto bi trebalo da pređem na opcije pretplate na Acrobat u VIP/VIP Marketplace-u?

Acrobat Pro i Acrobat Standard će vam omogućiti da iskoristite značajna ulaganja kompanije Adobe u različite funcionalnosti i servise  za Acrobat, uključujući AI Assistant (beta), mobilne uređaje, integracije sa Microsoft-om i naprednu kolaboraciju. Prelaskom na model pretplate u potpunosti ćete  iskoristiti sve prednosti kontinuiranih ažuriranja i podrške.

Partneri