WINDOWS

Microsoft Windows (Windows, Win) je grafički operativni sistem koji je razvila kompanija Microsoft. Ovaj operativni sistem daje mogućnost korisnicima da sačuvaju dokumenta, pokrenu softver, igraju igrice, pregledavaju video zapise, povezuju se i pretražuju na internetu. Windows je predstavljen prvi put 1983. godine.

Dve najčešće edicije koje koriste kućni korisnici i mala preduzeća su Windows Home i Windows Professional, dok Windows Professional za radne stanice pruža naprednije funkcije i namenjen je većim preduzećima.

  • Windows Home

    Windows Home je osnovno izdanje operativnog sistema Windows. Ima sve osnovne funkcije Windows operativnog sistema kao što su: Povezivanje na internet, surfovanje, pregledavanje video zapisa, korišćenje kancelarijskog softvera i igranje video igrica. Ova edicija često bude unapred instalirana na novim uređajima

  • Windows Professional

    Windows Professional ili Windows Pro je nešto naprednije izdanje operativnog sistema Windows u odnosu na Home ediciju. Namenjen je naprednijim korisnicima i malim i srednjim preduzećima. Uključuje sve funkcije Windows Home edicije plus: Remote desktop, Bitlocker, Trusted Boot, Hyper-V, Windos Sandbox, podršku za više od 128 GB RAM-a…

  • Windows Professional za radne stanice

    Windows Pro za radne stanice namene je naprednim korisnicima, odnosno onima kojim su potrebni naučne statistike i podaci, CAD profesionalcima, istraživačima, timovima koji se bave medijskom produkcijom, grafičkim dizajnerima i animatorima.

Extreme novosti

Extreme bilteni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Partneri