Adobe Premiere CC

Adobe decenijama unazad podržava video produkciju, nastojeći da korisnicima omogući jednostavnost u radu, istovremeno ne umanjujući kvalitet i vrhunska dostignuća u svetu vizuelne umetnosti! Iz te ideje nastao je Adobe Premiere koji je danas vodeći softver za uređivanje videa za film, TV i web. Zasnovan je na vremenskoj skali koju je razvila kompanija Adobe. Objavljen je kao deo programa za licenciranje Adobe Creative Cloud-a. Adobe Premiere predstavljen je prvi put 1991. godine, a od samog početka usmeren je ka profesionalnom uređivanju videa.

Adobe Premiere Pro, koji je trenutno najprisutniji kako kod onih koji se profesionalno bave videom, tako i kod onih kojim je isti hobi, predstavljen je 2003. godine i od tada predstavlja nezaobilazan izbor za sve one koji se nalaze u bilo kojoj vrsti video industrije. Da je Adobe Premiere prepoznat kao najbolji softver za uređivanje svih video materijala govori i činjenica da su se od njegove pojave mnogi odlučivali za montažu igranih filmova upravo u ovom programu, a CNN američki 24-časovni informativni kanal od samog početka koristi se upravo ovim softverom. 

Karakteristike Adobe Premiere Pro softvera

Adobe Premiere Pro je od svog nastanka pa do danas pretrpeo mnoge promene. Isprva je bio specijalizovan za montažu imajući u svom sastavu samo elementarne alate za video postprodukciju. Godine su učinile da postane vodeći softver za obradu video materijala. Danas je u ovom programu moguće raditi sa modernim formatima visokog kvaliteta, i to velikom brzinom. 

Adobe Premiere Pro postao je standard video postprodukcije! Osim velikog broja alata koji olakšavaju rad montažera, razvijene su i mogućnosti color  korekcije, korekcije videa, obrada audio signala, motion graphics dizajna, vizuelni efekti koji sliku podižu na najviši mogući nivo, kao i maske koje se automatski track-uju.

Nova verzija softvera Adobe Premiere Pro

Najnovije verzija softvera Adobe Premiere Pro omogućava organizaciju kadrova u projektu i pomoćne linije na samom program monitoru koje uveliko olakšavaju centriranje grafičkih elemenata u slici, kao i poravnavanje.

Dva najznačajnija unapređenja:

  1. Ubrzanje Mask Track opcije – U samo nekoliko klikova montažer je u mogućnosti da maskira element direktno u slici i da ga potom automatski track-uje kroz ceo klip;
  2. Unapređenje audio zvuka, odnosno obrade audio signala – Regulacija jačine muzike ili ambijentalnih zvukova, sada je automatska. Sekundarni audio kanali (ducking) uvršteni su u efekte koji se nalaze u Essential Sound Panel-u. Sada je dovoljno po završetku montaže dijaloga i postavljanja željenog pozadinskog zvuka na drugi Audio Track selektovati klip ili čak klipove i aktivirati opciju Ducking.

Premier Pro, kako je najavljeno na Adobe-jevoj Adobe Max godišnjoj konferenciji, moći će automatski da generiše titlove, a After Effects poboljšaće svoj 3D efekat. Dok će Premier Rush u novu godinu ući obogaćen novim elementima, uključujući zvučni zapis, ilustraciju i nove efekte.

 Adobe Premiere licenciranje

Adobe Premiere se više ne može nabaviti kao trajna licenca, već samo kroz godišnju pretplatu i to na dva načina:

  1. Licenca za pojedinačnu Premiere Creative Cloud aplikaciju (pretplata na 12 meseci). Osim za Premiere CC važi i za sve druge Adobe pojedinačne aplikacije ( Photoshop, InnDesign, Acrobat…);
  2. Licenca za godišnju pretplatu na sve Adobe Creative Cloud aplikacije (Creative Cloud for teams).

Oba načina licenciranja vam osim rada u samoj aplikaciji daju i mogućnost korišćenja  Adobe Cloud servisa.

Adobe Premiere Pro softver probna verzija

Adobe Premiere Pro besplatnu probnu verziju (trial u roku od 7 dana) možete preuzeti na sledećoj strani.

Adobe Premiere cene

Cene za Adobe Premiere licence (pretplata na pojedinačne aplikacije i komplet Adobe paket) možete pronaći u cenovniku na: https://extreme.rs/cenovnik/.

Za sva pitanja i nedoumice vezane za ovaj alat nam se možete obratiti na softver@extreme.rs.