Windows 11

Windows 11 je najnoviji operativni sistem kompanije Microsoft i njegovim izlaskom najavljen je početak jedne “nove ere Windows-a“. Ovaj operativni sistem ponudiće potpuno novi korisnički doživljaj. Veća produktivnost i bolje iskorišćeni resursi računara, dve su stavke koje iz kompanije Microsoft posebno apostrofiraju po pitanju novog operativnog sistema.

Windows 11 je prema mnogim komentarima je najkompletniji operativni sistem koji je kompanija Microsoft do sada napravila. On je operativni sistem za „hibridni rad“ i donosi posebno iskustvo rada od kuće.

Start Meni

Unutar Windows 11 operativnog sistema nalazi se obnovljen Start Meni. Radi se o prvoj izmeni urađenoj u ovom meniju još od Windows 8 verzije. Sada su mnoge aplikacije integrisane unutar ovog menija, kao npr. Microsoft Teams.

Start dugme

Dugme Start  unutar Windows 11 operativnog sistema postavljeno je u centar taskbara. Ovo dugme koristi puni potencijal Microsoft 365 rešenja, zbog čega je u mogućnosti da vam prikaže sve nedavno otvorene dokumente bez obzira na to s kojeg uređaja ste ih otvarali.

Snap Layout, Snap Groups i Desktop

Olakšavaju obavljanje više zadataka istovremeno i optimizaciju korišćenja ekrana. Windows 11 će takođe pamtiti položaj aplikacija na više ekrana i onda kada isključite neki od monitora. Funkcije Snap Views i Desktops, omogući će vam da povežete prenosne računare ili desktopove sa monitorima različitih veličina, kojima će po automatizaciji aplikacije biti prilagođene i iskoristiće prednosti ekrana na koji su priključene.

Gaming

U Windows 11 operativnom sistemu naći će se i funkcija Auto HDR (automatska primena dinamičnijih boja i osvetljenja u starijim igrama). Direct Storage, primenjivan na Xbox konzolama usmeren je sada i na novi Windows.

Ostalo

  • Najavljena je saradnja sa Amazon online prodavnicom;
  • Mogućnost pokretanja Android aplikacija na Windows-u;
  • Snap grupe – kolekcija aplikacija kojima ćete moći na jednostavan način zajedno da pristupite;
  • Widgeti – Imaju ulogu pametnog feed-a sa veštačkom inteligencijom, poput onih na pametnim telefonima preko kojih jednim klikom može da se dođe do vremenske prognoze, kalendara, berzi itd.;
  • Dizajn i zvukovi – dizajn je okarakterisan kao svež, moderan i donosi osećaj lakoće prilikom korišćenja;
  • Bolja integracija sa Microsoft Teams aplikacijom;
  • Unapređena pretraga u Window Store-u.

Licenciranje

Nabavka Windows operativnog sistema je moguća kroz sledeće načine licenciranja:

OEM

OEM softver je predviđen za isporuku uz nove računare, a ujedno je i najpovoljniji način da nabavite Microsoft softver.

GGK

Ovaj način licenciranja je identičan OEM načinu licenciranja, primenjuje u slučaju kada želimo da izvršimo legalizaciju postojećih računara.

Količinsko licenciranje

Količinsko licenciranje podrazumeva nabavku kroz neki od Microsoft ugovora

Extreme novosti

Extreme bilteni

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

PRIJAVITE SE

Partneri