WINDOWS 365

Windows 365 je posebna, Cloud, verzija operativnog sistema Windows 11, koja nosi naziv još i Cloud PC. Windows 365 omogućiće korisniku da u svakom trenutku, sa bilo koje tačke na svetu pristupi svim aplikacijama koje se nalaze unutar paketa, pri čemu je jedini uslov adekvatna internet konekcija.

Karakteristike za Windows 365

  • Enterprise nivo bezbednosti u više koraka;
  • Posebne poslovne polise kako bi pristup Cloud PC-ju uvek i svuda bio, ne samo praktičan, nego i bezbedan;
  • Jednostavnija podešavanja;
  • Korišćenje najsavremenijeg hardvera;
  • Manji troškovi održavanja.

Šta je Cloud PC?

Windows 365 ili Cloud PC mogao bi da se okarakteriše još i kao personalizovani računar u oblaku pomoću koga možete da strimujete svoje aplikacije, podatke, sadržaj i postavke iz Microsoft oblaka na bilo koji uređaj. Ukratko uz Windows 365 moći ćete da nastavite svoje radne procese u svakom trenutku na bilo kom uređaju, sa bilo kog mesta.


Prelaskom na Windows 365 (Cloud PC) osim pristupa portalu dobićete  pristup Microsoft 365  online aplikacijama   kao što su Word, Excel, PowerPoint… U većini edicija biće podržan i Microsoft Teams, Adobe Reader i Edge.


Kompanija Microsoft namenila je 12 virtuelnih mašina za korisnike Windows-a u oblaku. Najslabija konfiguracija podrazumevaće jednojezgarni CPU sa 2 GB-ta RAM-a i 64 GB-ta memorije, dok će najjači biti sa 8 jezgara u CPU-u, 32 GB-ta RAM-a i 512 GB-ta memorije.


Tako npr. kompanije koje imaju ispod 300 zaposlenih moćiće da koriste CPU sa dva jezgra, 4 GB RAM-a i 128 GB-ta memorije, kao i Microsoft 365 aplikacije (Microsoft Teams-samo audio, Outlook, Excel, PowerPoint, OneDrive, AdobeReader, Edge i biznis aplikacije). Svi servisi dostupni su sa bilo kog mesta i uređaja.

Windows 365 licenciranje

Windows 365 može da se nabavi kao godišnja licenca sa godišnjim plaćanjem i godišnja licenca s mesečnim plaćanjem po korisniku, kao i mesečna licenca sa mesečnim plaćanjem po korisniku, i to u dve edicije:

• Windows 365 Business – za mala i srednja preduzeća. Jednostavno postavljanje, primena i upravljanje Cloud PC-jem;

• Windows 365 Enterprise – za enterprise korisnike. Cloud PC sa centralizovanim end-to-end upravljanjem pomoću programa Microsoft Endpoint Manager.

Kontaktirajte nas

Extreme novosti

Extreme bilteni

Partneri