Windows 365

Windows 365 je posebna, Cloud, verzija operativnog sistema Windows 11, koja nosi naziv još i Cloud PC. Windows 365 omogućiće korisniku da u svakom trenutku, sa bilo koje tačke na svetu pristupi svim aplikacijama koje se nalaze unutar paketa, pri čemu je jedini uslov adekvatna internet konekcija.

Karakteristike za Windows 365:

  • Enterprise nivo bezbednosti u više koraka;
  • Posebne poslovne polise kako bi pristup Cloud PC-ju uvek i svuda bio, ne samo praktičan, nego i bezbedan;
  • Jednostavnija podešavanja;
  • Korišćenje najsavremenijeg hardvera;
  • Manji troškovi održavanja.

Windows 365 ili Cloud PC mogao bi da se okarakteriše još i kao personalizovani računar u oblaku pomoću koga možete da strimujete svoje aplikacije, podatke, sadržaj i postavke iz Microsoft oblaka na bilo koji uređaj. Ukratko uz Windows 365 moći ćete da nastavite svoje radne procese u svakom trenutku na bilo kom uređaju, sa bilo kog mesta.

Šta sadrži Windows 365 i kako je zamišljen njegov rad?

Prelaskom na Windows 365 (Cloud PC) osim pristupa portalu dobićete  pristup Microsoft 365  online aplikacijama kao što su Word, Excel, PowerPoint… U većini edicija biće podržan i Microsoft Teams, Adobe Reader i Edge.

Kompanija Microsoft namenila je 12 virtuelnih mašina za korisnike Windows-a u oblaku. Najslabija konfiguracija podrazumevaće jednojezgarni CPU sa 2 GB-ta RAM-a i 64 GB-ta memorije, dok će najjači biti sa 8 jezgara u CPU-u, 32 GB-ta RAM-a i 512 GB-ta memorije.

Tako npr. kompanije koje imaju ispod 300 zaposlenih moćiće da koriste CPU sa dva jezgra, 4 GB RAM-a i 128 GB-ta memorije, kao i Microsoft 365 aplikacije (Microsoft Teams-samo audio, Outlook, Excel, PowerPoint, OneDrive, AdobeReader, Edge i biznis aplikacije). Svi servisi dostupni su sa bilo kog mesta i uređaja.

Windows 365 licenciranje

Windows 365 možete da nabavite kao mesečnu, godišnju ili višegodišnju licencu (baš kao što je to slučaj sa Office 365 paketom) i to u dva edicije:

  • Windows 365 Business – za mala i srednja preduzeća. Jednostavno postavljanje, primena i upravljanje Cloud PC-jem;

 

  • Windows 365 Enterprise – za enterprise korisnike. Cloud PC sa centralizovanim end-to-end upravljanjem pomoću programa Microsoft Endpoint Manager.

Windows 365 cena

Cene licenci za Windows 365 možete pronaći u cenovniku na: https://extreme.rs/cenovnik/.

Bitno je i to da će pretplata na neku od dve licence zavisti, kako od broja korisnika naloga, tako i od dužine trajanja pretplate (mesečna, godišnja, višegodišnja).

Sa svim pitanjima i nedoumicama vezanim za ovaj alat možete nam se obratiti na softver@extreme.rs.