Šta je to Bing Chat Enterprise i ko će moći besplatno da ga koristi?

Na ovogodišnjem partnerskom skupu Microsoft Inspire predstavljena je još jedna AI (Artifical Inteligence) inovacija – Bing Chat Enterprise. Novi Microsoft alat namenjen je preduzećima, odnosno njihovim zaposlenima sa ciljem da im pomogne da budu produktivniji i kreativniji.  Bing Chat Enterprise donosi i niz funkcionalnosti koje nisu dostupne u komercijalnoj verziji Bing Chat aplikacije.

 

Bing Chat Enterprise - home page

Glavna prednost alata Bing Chat Enterprise je njegova sposobnost da omogući zaposlenima korišćenje veštačke inteligencije u poslovne svrhe, uz istovremenu zaštitu kompanijskih podataka. U vreme kada bezbednost podataka postaje sve značajnija, ovaj alat pruža siguran način za korišćenje veštačke inteligencije bez rizika od curenja osetljivih poslovnih informacija. Korišćenje AI alata koji nisu namenjeni za poslovno korišćenje nenamerno mogu dovesti u opasnost osetljive poslovne podatke.

Zaštita kompanijskih podataka znači da Microsoft nema direktni pristup podacima koji se razmenjuju u četu, čime se eliminiše mogućnost da podaci budu iskorišćeni za trening modela ili u bilo koju drugu svrhu. Na ovaj način zaposleni mogu da se konsultuju u vezi poslovnih aktivnosti sa alatom Bing Chat Enterprise, zasnovanom na OpenAI GPT-4 modelu, bez bojazni da će poverljivi podaci procureti ili biti zloupotrebljeni.

 

Kome je Bing Chat Enterprise namenjen ?

Kompanija Microsoft najavljuje da će Bing Chat Enterprise biti pomoć zaposlenima u različitim poslovnim situacijama: pri generisanju različitog sadržaja, za analiziranje i upoređivanje podataka, grafičko prikazivanje, može biti pomoć pri analizi tržišta, kreiranju marketinških strategija, analizi finansijskih performansi i još mnogo toga. Koristi, svakako, mogu imati i oni koji se bave donošenjem odluka, rešavaju kompleksne zadatke ili upravljaju projektima.

 

Kada će biti dostupan?

Za korisnike koji poseduju Microsoft 365 E5 ili E3 plan, kao i Microsoft 365 Business Standard i Microsoft 365 Business Premium ova mogućnost, prema najavama kompanije Microsoft, biće dostupna od sredine avgusta, tačnije 17. avgusta 2023. godine. Ostali korisnici će moći da ga kupe u budućnosti kao stand-alone licencu.

 

Kako se licencira i koliko košta?

Bing Chat Enterprise BESPLATAN je za korisnike sledećih Microsoft paketa:

Bing Chat Enterprise će u budućnosti će biti dostupan i kao samostalna licenca koja košta 5 USD po korisniku mesečno. Kada će se tačno ovaj alat naći u cenovniku još uvek nije poznato.

Korisnici navedenih paketa moći će da pristupe alatu Bing Chat Enterprise potpuno besplatno koristeći svoj Microsoft poslovni nalog. Bing Chat Enterprise će takođe biti dostupan i za korisnike koji poseduju alat Window Copilot.

 

Koja je razlika između alata Bing Chat i Bing Chat Enterprise?

Osnovna razlika između poslovnog i komercijalnog Microsoft četa je zaštita kompanijskih podataka od daljeg širenja i (zlo)upotrebe. Nakon što se prijavite svojim poslovnim Microsoft nalogom na Bing.com/chat videće da Bing Chat Enterprise ima jedinstven dizajn koji ga razlikuje od komercijalne verzije Bing Chat. i da iznad polja za razgovor i na vrhu svakog odgovora piše sledeća poruka: „Vaši lični podaci i podaci kompanije su zaštićeni u ovom ćaskanju“.

 

Bing Chat     Bing Chat Enterprise

 

Više o tome na koji način Microsoft brine o privatnosti i zaštiti vaših podataka, gde se vaši podaci čuvaju, GDPR i ostalim pitanjima koja se tiču sigurnosti pročitajte na linku: Bing Chat Enterprise Privacy and Protections | Microsoft Learn

 

Kako da omogućite korišćenje ove opcije u svom poslovnom okruženju?

 

Bing Chat Enterprise - Admin controls

 

Za sve dodatne informacije obratite nam se na softver@extreme.rs ili na neki od naših kanala za komunikaciju https://extreme.rs/kontakt/ i odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku.

Partneri