Skup ESET U OBLAKU – korak bliže zaštiti od ransomware-a

Beograd, 18. oktobar 2023. godineKompanija Extreme organizovala je u hotelu Crowne Plaza, u Beogradu 12. oktobra 2023. godine skup za korisnike ESET antimalver rešenja, pod nazivom “ESET U OBLAKU – Produktivnost i automatizacija za bezbedno poslovanje”. Skup je privukao veliki broj posvećenih i znatiželjnih IT profesionalaca zainteresovanih da uneprede znanje i veštine iz oblasti sajber bezbednosti.

 

Sala Mediteran - Crowne Plaza - pred početak skupa

 

Na skupu je bilo reči o najnovijim trendovima i najvećim opasnostima digitalnog sveta. Ransomware je i dalje pretnja broj jedan, a kroz ciljane napade postaje sve češći i bolje organizovan multimilionski biznis koji ne usporava, čak naprotiv. Da se to ne dešava samo u belom svetu dokaz su brojni slučajevi ransomver napada među domaćim kompanijama, kako u privredi, tako i u javnom sektoru.

 

Okupljenima se na prvom mestu obratio Nenad Milovanović – Senior Account Manager iz Extreme-a koji je predstavio novine u ESET Protect Cloud paleti proizvoda. Pojava cloud servisa omogućava jednostavniju implementaciju i eksploataciju ESET proizvoda, dok je stepen automatizacije redovnih zadataka podignut na nivo koji korisnici odavno priželjkuju.

 

Nenad Milovanović - Senior Account Manager - ESET U OBLAKU

 

Bojan Miljković, Direktor kompanije Extreme posetiocima je predstavio RaaS (Ransmware as a service) “poslovni model” koji sve više uzima maha. Moderne ransmver napade najčešće sprovode dovoljno obučeni “saradnici” ransomver grupa, koji za unosan procenat zarade odrađuju prljavi posao i biraju žrtve samo na osnovu jednog parametra – koliko je isplata otkupa izvesna. Gađajući ljudske greške i pogrešnu konfigurisanu odbranu, nažalost, ova priučena vojska sajber hijena svakim danom sve je uspešnija.

 

Bojan Miljković, Direktor kompanije Extreme - Ransomware, juče, danas pa i sutra

 

Denis Daničić, Ekspert za ESET softver, preneo je posetiocima skupa svoje višegodišnje iskustvo iz podrške koje, na prvom mestu, kaže da do sada nije bilo ransomver napada koji je prošao pored adekvatno implementirane ESET zaštite. Na pitanje da li ESET štiti od ransomvera Denis kaže: “Da, ako ga imate na svakom računaru i pravilno ga konfigurišete.”, što u administraciji savremenog IT okruženja predstavlja određeni izazov.

 

Denis Daničić, Ekspert za ESET softver - ESET u OBLAKU - od koncepta do praktične primene

 

U takvim okolnostima automatizacija se ističe se kao jedini pravi izbor. Automatske nadogradnje ESET servera i klijenata zaštite, aktivacije, notifikacije, restarti mašina, izolacije kompromitovanih uređaja i reakcije na uočene pretnje najveći su benefit ESET Cloud platforme. Predstavljeni su i dodatni moduli zaštite: Live Guard Advanced, Cloud Office Security, Vulnerability & Patch Management, a kao kruna za najviši stepen zaštite, prikazane su i funkcionalnosti ESET Inspect XDR alata za proaktivnu zaštitu i lov na sajber pretnje.

Dobijanje statusa ESET Platinum partnera, početkom 2023. godine, od strane ESET-a za kompaniju Extreme potvrda je uspešne dvadesetogodišnje saradnje.

Ipak, čini se da su Extreme-ovcima korisnici koji ESET koriste podjednako dugo, najvrednijii dokaz kvaliteta, kako proizvoda, tako i usluge.

Preuzeto sa https: Skup ESET U OBLAKU – korak bliže zaštiti od ransomware-a | PC Press

Partneri