Kompanija ESET je promenila model licenciranja i cenovnik za svoje proizvode

 

Kompanija ESET, proizvođač sigurnosnog softvera, od 1. maja 2023. uvodi značajne promene u način licenciranja svojih proizvoda kao i promenu cenovnika za sve grupe proizvoda.
Licence za ESET proizvode će se ubuduće isporučivati kao pretplata na godišnjem nivou za izabrani proizvod ili paket sa jedinstvenom cenom i mogućnošću kupovine na ukupno tri godine unapred. Ovaj sistem jedinstvene pretplate već funkcioniše za ESET Cloud pakete i sa ovom promenom će biti primenjen na sve proizvode uključujući i najzastupljenije on-prem licence.

Licenciranje za kućne korisnike i male kancelarije (B2C, SOHO segment)

Radi se o licencama za proizvode: ESET NOD32 Antvirus, ESET NOD32 Internet Security i ESET Smart Security Premium. U ovom segmentu došlo je do sledećih promena:
1. Menja se maksimalni broj korisnika ovih licenci obzirom da je njihova primarna funkcija zaštita ličnih uređaja i uređaja u malim kancelarijama. Za proizvod ESET NOD32 Antivirus maksimalan broj uređaja će biti 5, dok je za ESET Internet Security i ESET Smart Security Premium to biti maksimalnih 9 uređaja.
Postojećim korisnicima koji ove licence koriste u firmama na 10-24 uređaja, a kupljene su po starom načinu licenciranja, biće omogućeno da izvrše tranziciju na odgovarajući proizvod/paket iz Business palete ESET proizvoda po veoma povoljnim uslovima i time dobiju sveobuhvatniju zaštitu za svoje poslovno okruženje.

2. Popusti za posebne kategorije korisnika licenci iz ove grupe proizvoda: EDU, Student/Đak, Non-profit i GOV od stupanja na snagu novog sistema licenciranja više nisu dostupni.

Licenciranje za poslovne korisnike (B2B)

U novom sistemu licenciranja izjednačene su cene licenci za ESET On-prem i ESET Cloud paketa odnosno ESET Protect Essentials, ESET Protect Entry, ESET Protect Complete, Enkripciju, DLP i dr.
Postojećim korisnicima licenci za On-prem pakete će biti omogućeno da produže svoje pretplate i na narednu godinu po sličnim uslovima dok će novi korisnici moći da nabave licence isključivo po novom sistemu licenciranja i novom cenovniku. Za veće količinske rangove cena moguće je zatražiti prilagođenu ponudu uz uvažavanje specifičnih okolnosti korisnika.

Postojeći korisnici ESET licenci

Za postojeće korisnike koji su licence nabavili po starom sistemu licenciranja i starom cenovniku biće moguće obezbediti izvesne olakšice za produženje pretplate (nekadašnju obnovu) i to tokom perioda tranzicije na novi sistem licenciranja. Ove pogodnosti će biti blagovremeno komunicirane pred istek postojeće ESET licence uz podsetnik koji redovno isporučujemo putem maila.

Verujemo da svakodnevno koristite softverske alate koji se nabavljaju po principu pretplate i da vam je suština ove promene razumljiva, međutim naš Extreme tim je tu za sva pitanja i nedoumice.Naš sistem će vas kao i do sada podsećati putem maila 30 dana pre isteka licence što je sasvim dovoljno vremena da se uz našu pomoć i savete informišete o tome da li i kako ove promene utiču na vas.

Partneri