Ističe Microsoft Teams Free (classic) – Uputstvo za upgrade

Kompanija Microsoft je objavila saopštenje koje se odnosi na korisnike Microsoft Teams Free (classic) licence. Obaveštenje vam prenosimo u celosti.

Microsoft Teams Free (classic) licenca od sredine aprila 2023. godine više neće biti dostupna. Odnosno besplatna verzija Microsoft Teams-a će se smatrati isteklom i zastarelom. Zato je neophodno da svi korisnici ove licence urade upgrade na neku od pretplatničkih Teams licenci, odnosno na full version.

 

 

Kako uraditi upgrade besplatne verzija?

Nadogradnja na Microsoft Teams Essentials predstavlja najlakši način da nastavite da koristite Teams i zadržite pristup svim četovima, dokumentima, timovima i sastancima.

Ukoliko vaša firma koristi Microsoft Teams Free (classic) licencu, možete uraditi upgrade na full version tako što ćete kupiti Microsoft 365 Basic licencu.  

Više detalja pronaći ćete na: https://www.microsoft.com/sr-latn-rs/microsoft-teams/free-classic-retirement?rtc=1&amp%3Bmarket=rs.&market=rs#office-ContentAreaHeadingTemplate-mvapo0q.

Teams full version pruža i druge funkcionalnosti, koje niste imali do sada – poput audio konferencija, bolju administraciju i više bezbednosnih mogućnosti. Microsoft 365 licence uključuju i neke dobro poznate Microsoftove servise sledeće generacije za komunikaciju i kolaboraciju u oblaku – uključujući Exchange online, SharePoint Online i Office – kako bi omogućili korisnicima da budu produktivni sa bilo kog mesta, a sve se odvija putem interneta. Onog trenutka kada budete nadogradili vaš Teams neće biti izgubljeni svi vaši timovi, kanali, četovi, dokumenti i dozvole na vašem nalogu.

 

Važno

 

Ukoliko već imate Microsoft 365 licencu, ispunjavate uslove za probnu verziju Teams-a (sa vašim korporativnim identitetom), ali ne za besplatnu verziju. Probna verzija jeste Teams full version aplikacija, ali sa ograničenim vremenom za korišćenje. Više informacija pronaći ćete na Manage the Microsoft Teams Commercial Cloud Trial offer.

 

Microsoft Teams Free (classic) vs. Teams full version

 

Teams Free (classic) verzija je namenjena za mala i srednja preduzeća i poseduje sedeće karakteristike:

-Maksimalan broj korisnika 500.000

-Neograničeno četovanje i pretraga

-Pristup za eksterne korisnike

-Integracija sa aplikacijama i servisima, uključujući Online verzije sledećih aplikacija: Word, Excel, PowerPoint i OneNote

-2GB memorije po korisniku i 10GB memorije za deljenje

-1:1 i grupni online audio i video poziv

-Sastanci na kanalima

-Deljenje ekrana

Teams full version unutar Microsoft 365 paketa ima sledeće karakteristike, u poređenju sa Teams Free (classic):

-Nema organičenja za korisnike (sa enterprise licencom)

-Email hosting na Exchangeu i custom email domen

-OneDrive, SharePoint, Planner, Yammer, i druge Microsoft 365 servise

-1TB memorije po korisniku

-Zakazivanje sastanaka

-Audio konferencije

-Napredne bezbednosne funkcije

-Administrativnu kontrolu i funkcionalnosti za podršku, uključujući 24-7 dostupnost podršci putem telefona ili weba, admin alate za upravljanje korisnicima i aplikacijama, izveštaj o korišćenju za Microsoft 365 itd.

Ko može da uradi upgrade?

 

Upgrade možete da uradite ukoliko ispunjavate sledeće uslove:

-Ukoliko ste upravo vi svojim nalogom ulogovani na postojeći Microsoft Teams Free (classic) nalog;

-Ukoliko prenosite svoj sopstveni domen, koji ranije nije povezivan sa Azure Active Directory (probna verzija ili postojeće Microsoft 365 licence).

Preuzeto sa: https://learn.microsoft.com/en-us/microsoftteams/upgrade-freemium.

 

Sa svim dodatnim pitanjima obratite nam se na softver@extreme.rs ili na neki od naših kanala za komunikaciju: https://extreme.rs/kontakt/ i odgovor očekujte u najkraćem mogućem roku.

 

Partneri