Gartner prepoznao Microsoft kao lidera za low-code platformu

Kompanija Microsoft je imenovana za Lidera (Leader) četvrtu godinu za redom u Gartnerovom Low Code Application Platform (LCAP) Magičnom kvadrantu.

 

Gartner Quadrant

Gartner, Inc

 

Mogućnost da veći broj korisnika kreira rešenje na istoj platformi je od ključnog značaja za rešavanje izazova na koje nailaze firme, naročito u vremenu kada smo vrlo često pod pritiskom da uradimo što više sa manje. Microsoftovi klijenti i partneri koriste Power Apps da ubrzaju inovacije. Low – code tvorci i profesionalni programeri zajedno stvaraju aplikacije i enterprise rešenja na sveobuhvatnoj, a opet jednostavnoj za korišćenje i low-code platformi.

 

U protekle dve godine, kompanija Microsoft je radila na unapređenju svoje vizije low-code platforme. Sa nedavnom najavom o Managed Environments (Upravljivom okruženju) i coauthoring (koautorstvu), Microsoft Power Platforma je učvrstila svoju poziciju bezbedne, upravljive i kolaborativne low-code platforme, a koja može da se implementira u korporativno okruženje.

 

Accenture, Equinor, Rabobank i VITAS koriste Power Apps i Microsoft Power Platform.

 

“Naši ljudi kreiraju rešenja visokog kvaliteta brzo i lako. Platforma im štedi vreme. U proseku Accenture tim troši 42 odsto manje vremena obavljajući aktivnosti upravljanja podacima, što im nadalje omogućava da za manje vremena postignu poslovne rezultate”, rekao je Karen Odegaard, Managing Director, Global IT, Technology Platforms Accenture.

 

Više čitajte na: Microsoft named a Leader in 2023 Gartner® Magic Quadrant™ for Enterprise Low-Code Application Platforms | Microsoft Power Apps.

 

Partneri