Extreme postao Microsoft ISV Royalty Distributer

Lokalna Microsoft kancelarija je, usled sve veće potrebe svojih ISV (Independent Software Vendor) partnera, uvela Microsoft ISV Royalty program licenciranja i na domaće tržište. Distribuciju za ovaj program licenciranja preuzela je firma Extreme koja će imati zadatak da pomogne razvoj ISV partnerskog kanala, ojačavajući poziciju i prodaju rešenja kako van naših granica, tako i u Srbiji i Crnoj Gori.

Microsoft ISV Royalty program licenciranja je odavno dostupan na svetskom nivou, a njegov cilj je da pomogne firmama koje nude sopstvena rešenja na Microsoft platformi da na jednostavan način svojom ponudom obuhvate i sve potrebne Microsoft proizvode i na taj način svojim klijentima isporuče zaokruženo rešenje.

Kao prednosti korišćenja ovog programa navode se:

  1. Mogućnost isporuke zaokruženog rešenja – nasuprot pojedinačnog licenciranja sopstvenog proizvoda i Microsoft proizvoda koji su u njega uključeni ili su neophodni za njegovo funkcionisanje.
  2. Smanjenje troškova – usled mogućnosti prekonfiguracije, umanjuju troškove instalacije, konfiguracije, update-a i pružanja podrške klijentima.
  3. Plasiranje na inostrano tržište – proizvodi licencirani na ovaj način mogu se plasirati na sva tržišta gde je ovakav vid distribucije predviđen.

Partneri