ESET i Extreme partneri ovogodišnje manifestacije Maj mesec matematike

Centar za promociju nauke i ove godine, desetu godinu za redom, organizuje niz manifestacija posvećenih matematici, i to pod nazivom Maj mesec matematike. Ove godine 14. maja biće organizovana šetnja kroz matematiku koja će se odvijati niz Glavno šetalište beogradske tvrđave.

Ovaj događaj, kao kruna desetogodišnjeg rada, ima svoju simboliku. Naime, Centar za promociju nauka godinama unazad vodio nas je u šetnju kroz matematiku, nastojeći da ukaže na to koliko je matematika raznovrsna, seobuhvatna i sveprisutna. Uzimajući to u obzir deseta, jubilarna manifestacija, ponudiće građanima matematičke naučne šetnje. Potpuno nove formate koji prikazuju koliko nas matematika okružuje u spoljašnjem svetu.

Niz Glavno šetalište beogradske tvrđave od 14. maja biće postavljena izložba koja predstavlja susret umetnika i matematičara pod nazivom Poetični svetovi matematičkih teorija, dok će na Letnjoj sceni biti matematička pozornica nesvakidašnjih priča.

“Da matematika i muzika idu rame uz rame, pokazaćemo vam kroz gostujuću izložbu Muzika matematike. Desetogodišnji jubilej manifestacije M3 donosi novo izdanje Iza kulisa stvaralaštva, autora Karola Befe i Sedrika Vilanija. Nosi jaku poruku za mlade stvaraoce danas: imajte poverenja u slučajnost, ne ograničavajte se, ne zatvarajte i uvek napredujte”, rekli su iz CPN-a.

Extreme tim, zajedno sa kompanijom ESET svesrdno podržava svoje partnere iz CPN-a, u organizaciji ovog događaja.

Partneri