Autodesk promene u licenciranju

Autodesk-popust-baner

Autodesk je najavio promene u politici licenciranja softvera, koje će se odnositi na ukidanje nadogradnje (Upgrade licenci). Ubuduće će korisnici moći da preuzimaju nove verzije softvera samo ukoliko imaju kupljenu pretplatu (Subscription) za postojeću licencu. Sve licence starije od aktuelne verzije bez odgovarajuće pretplate neće imati mogućnost nadogradnje. Korisnici ovih licenci će kao opciju imati samo kupovinu potpuno nove licence, koje su višestruko skuplje od nadogradnje postojećih.

Autodesk ostaje dosledan svojoj dosadašnjoj politicii u kojoj Subscription ostaje najisplativiji a ubuduće i JEDINI metod za nadogradnju softvera. Na ovaj način ostvaruje se ušteda do 50% u poređenju sa standardnom procedurom i takođe omogućava pristup resursima za učenje, Autodesk 360 Cloud servisima i Autodesk tehničkoj podršci.

Nabavka pretplate je moguća samo ukoliko posedujete aktuelnu verziju softvera, inače je potrebno izvršiti nadogradnju postojeće licence i uz to kupiti pretplatu. U skladu sa ovim promenama Autodesk je pokrenuo promotivnu akciju. Više o akciji možete saznati na sledećoj strani.

U navedenom periodu se očekuje i primena novog modela licenciranja koja podrazumeva iznajmljivanje licence za određeni alat na kvartalnom, polugodišnjem i godišnjem nivou. U poređenju dva modela licenciranja (iznajmljivanje i stalne licence) finansijski je isplativiji model stalne licence i Subscription ugovora između vaše kompanije i Autodesk-a.

Naš savet je da uradite analizu licenci koje posedujete i da pokušate da obezbedite budžet koji će Vam omogućiti da reagujete u pravom momentu na pravi način, a od Extreme tima možete očekivati sve relevantne informacije u što kraćem roku ukoliko kontaktirate našeg Savetnika za licenciranje.

Partneri