ESET radionica

10 godina ransomvera: Borba za bezbedniju budućnost

ESET online radionica 10 godina ransomvera: Borba za bezbedniju budućnost
biće održana 22. novembra 2022. godine sa početkom u 11:00 časova, u prostroijama Extreme-a na adresi Starine Novaka 23/11 u poslovnoj zgradi Business Garden. 

Na radionici će vas ugostiti naš Denis Daničić zajedno sa ostatkom Extreme tima. 

ŠTA MOŽETE DA OČEKUJETE?

Prvi ozbiljni napadi počeli su 2013. sa Cryptolocker-om koji je uzdrmao svet sajber bezbednosti.

Na meti su bili podaci korisnika bez kojih je nemoguće zamisliti savremeni život i poslovanje. Kompjuterski virusi do tada uglavnom su rešavani kupovinom dobrog antivirusnog softvera.

Od pojave ransomvera, niko više nije siguran. Za mnoge je Cryptolocker ostao sinonim za ransomver, tu ultimativnu pretnju protiv koje leka nema, ukoliko vas zarazi tj. zaključa.

Za prošlih 10 godina svet je obogaćen novim informaciono tehnološkim gigantima koji oblikuju stvarnost, novi naraštaji dobijaju XYZ prefikse, automobili idu na struju, telefoni su postali centar sveta, ali pitanje ransomvera niko nije rešio. Neki čak tvrde da je potrebno redizajnirati ceo Internet da bi se stalo na put razvoju ransomvera i sajber kriminala uopšte. Stoprocentna zaštita i dalje ne postoji, pa preostaje da upravljamo rizicima.

Ransomver više nije pojava, postao je surova realnost. I svi su meta i niko nije siguran. Šta je radio prošlih deset godina i u šta je narastao sa svojim profesionalnim pristupom pričaćemo na radionici koju posvećujemo ovoj gorućoj temi. Statistika je sumorna, ali i dobar izvor za data-driven analizu i razmeštaj odbrambenih snaga. Materijala za čitanje je na pretek, tehnologija za odbranu takođe, ali na prvom mestu moramo da se posvetimo najslabijoj karici – ljudima. ESET je tu da pomogne, kao i uvek. Kako? Pričaćemo takođe.

Sve što je potrebno jeste da se prijavite.
Cilj nije da vas uplašimo, iako je strah odličan pokretač. Cilj je da budete spremni kada ransomver zakuca na vaša vrata.

 

Broj mesta za ESET radionicu uživo je popunjen. Ostalo je još malo vremena da se prijavite za ESET online radionicu koja će biti održana u četvrtak 17. novembra. Mesto za prijavu pronaći ćete na: https://extreme.rs/dogadjaj/eset-radionica-10-godina-ransomvera/.

Partneri