Zaštita Android uređaja u poslovnom okruženju

Android zaštita u poslovnom okruženju

Broj bezbednosnih pretnji namenjen telefonima i tabletima sa Android operativnim sistemom svakoga dana vrtoglavo raste. Kako za Android platformu važi podložnost virusima, trojancima i drugim zloćudnim softverima postavlja se vrlo često pitanje zaštite ovih mobilnih uređaja u korporativnom okruženju.

Ko štiti podatke Vaše firme?

Kada se radi o zaštiti mobilnih uređaja koji čuvaju poslovne podatke i sa kojih se pristupa resursima firme, male su šanse da ćemo svoje poverenje poveriti nekoj od pregršt besplatnih antivirusnih programa za Android. Upravo je to i osnovni razlog postojanja Eset Endpoint zaštite za Android – rešenja za zaštitu i upravljanje zaštitom mobilnih uređaja.

Zašto baš Eset Endpoint Security?

Ovo rešenje jeste namenjeno svim Android uređajima – pametnim telefonima, tabletima, uređajima za čitanje e-knjiga, itd. Međutim, specijalizovano je za poslovne korisnike upravo zbog mogućnosti daljinske kontrole i centralizovanog upravljanja.

Kao što kontrolišete računare u mreži koja je zaštićena Eset Endpoint rešenjem, sada možete sa istog mesta kontrolisati i sve smart uređaje u vašoj firmi. I za njih, takođe možete da pokrenete skeniranje na zahtev, prosledite sigurnosna pravila, postavite lozinku za deinstalaciju, itd. Takođe, administratori imaju mogućnost prosleđivanja poruke sa odgovorajućim tekstom svim korisnicima, pri čemu poruke mogu podešene kao kritično upozorenje kako bi korisnik, iako nije poznavalac načina rada sigurnosnih rešenja, znao da je bezbednost njegovog uređaja ugrožena.

Šta se dešava kada se uređaj nalazi izvan kompanije?

Ovaj sigurnosni program sprečava sve infiltracije na uređaje Vaše organizacije i štiti sve aplikacije, datoteke i memorijske kartice od pretnji koje dolaze preko Bluetooth ili Wi-Fi konekcija. Takođe, omogućava vam praćenje uređaja u slučaju nestanka, njihovo daljinsko zaključavanje kako bi se sprečio neovlašćen pristup podacima i serverima kompanije, kao i brisanje svih kontakata, poruka i podataka na memorijskim karticama. Svi podaci kompanije su zaštićeni van radnog vremena i okruženja zaposlenog.

Kako se vrši licenciranje ?

Licenciranje se vrši po uređaju, a ne po korisniku i potreban broj licenci je jednak broju Android uređaja koji želimo da zaštitimo. Sva pravila licenciranja su identična pravilima koja važe za Eset Endpoint zaštitu generalno. U skladu sa tim, ukoliko korisnik ima kupljenih 20 licenci za Endpoint zaštitu on time može da zaštiti 10 računara i 10 Android uređaja.

Za sva pitanja i nedoumice možete se obratiti našem savetniku za licenciranje http://extreme.rs/savetnik-za-licenciranje/, koji Vam može pomoći pri odabiru adekvatne zaštite za sve Vaše uređaje.

Partneri