Windows 8.1 Update

Windows 8.1. Update

Kompanija Microsoft je objavila novi Windows 8.1 Update. Ova dopuna donosi niz unapređenja koja će olakšati rad i poboljšati iskustva prvenstveno korisnicima koji u svakodnevnom radu koriste miš i tastaturu.

Nakon što izvršite update, sada u gornjem desnom uglu možete naći Power i Search dugmad, kako biste brže isključili Vaš računar ili izvršili pretragu. I ono što raduje sve ljubitelje desktopa – sada mogu isti postaviti kao podrazumevano podešavanje prilikom startovanja uređaja. Na taskbaru se sada mogu postaviti i Desktop i Windows Store aplikacije, tako da se kretanje i upravljanje bilo kojom aplikacijom odvija sa desktopa.

Dodatno unapređenje je i to što je upotreba miša postala moguća bilo gde u Windows sistemu. Postavljanjem kursora na donju ivicu ekrana, postaje vam vidljiv taskbar. S druge strane, u Windows Store aplikacijama prelaskom miša po vrhu ekrana postaju vidljivi Close i Minimize dugmad. Takođe, desnim klikom na neku od pločica Start ekrana dobijate kontekstualni meni koji Vam omogućava upravljanje pločicama na način koji Vama najviše odgovara.

Internet Explorer 11 se sada prilagođava uređaju koji koristite i prepoznaje da li se radi o unosu podataka preko miša, tastature ili je u pitanju neki od touch uređaja. Takođe, postoji i niz ključnih unapređenja za poslovne korisnike koje se baziraju na enterprajz modu Internet Explorer-a (EMIE) i proširenom Mobile Device Management-u (MDM).

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih za Windows 8.1 Update, budite slobodni da se obratite našem savetniku za licenciranje http://extreme.rs/savetnik-za-licenciranje/.

Partneri