Važno obaveštenje: Microsoft ukida SharePoint Workflow 2010

Prenosimo vam vest koju smo nedavno dobili, a tiče se odluke kompanije Microsoft o ukidanju Workflow 2010 platforme za SharePoint Online od 1. novembra ove godine.  Detalje možete pronaći na: https://techcommunity.microsoft.com/t5/office-end-of-support-blog/support-update-for-sharepoint-2010-workflows-in-microsoft-365/ba-p/1505453.

Ova promena posledica je strategije kompanije Microsoft koja nalaže da se svi servisi (ne samo SharePoint, već Microsoft 365 platforme generalno) budu objedinjeni i da počivaju na Power Automate rešenju. Power Automate će biti fokus i predmet unapređivanja Microsoft tima u budućnosti.

Kako to utiče na vas?

Ova odluka neposredno utiče na eKancelariju, Extreme rešenje koje je implementirano u vašoj firmi i koje se zasniva na SharePoint platformi.

Šta mi možemo da uradimo?

Kao što verovatno pretpostavljate na osnovu našeg formalnog dogovora (Ugovora), mi nažalost nemamo uticaja na ovu odluku i na stvari koje se tiču Microsoft platforme. Ono što je u našoj moći jeste da vas blagovremeno obavestimo o ovoj promeni, da zajedno izvršimo analizu i spoznamo da li postoji potreba za izmenama na implementiranom rešenju i da vas podržimo u svim donesenim odlukama.

Šta bi bio sledeći korak?

Predlažemo da naredni korak bude sastanak na kome bismo vam detaljno približili uticaj ove promene na Extreme rešenje koje trenutno koristite i definisanje aktivnosti kojima bismo omogućili neometan rad svih funkcionalnosti koje ste i do sada koristili.

Za sve dodatne informacije pišite nam na softver@extreme.rs, odgovor možete očekivati u najkraćem roku.

Partneri