Microsoft Azure AD (Active Directory) postaje Microsoft Entra ID

Microsoft je najavio da će Microsoft Azure Active Directory (Azure AD) usluga za upravljanje korisničkim nalozima i pristupom Cloudu promeniti ime u Microsoft Entra ID.

 

 

 

Zašto Microsoft menja naziv Azure AD u Microsoft Entra ID?

 

Razlog za ovu promenu je želja kompanije Microsoft da pojednostavi i ujedini svoju grupu proizvoda za bezbednost (Microsoft Security). Pre godinu dana Microsoft je predstavio Microsoft Entru kao novu porodicu proizvoda koja objedinjuje sve proizvode za upravljanje korisničkim nalozima i pristup mreži, a sve u cilju obezbeđivanja maksimalno bezbednog pristupa za bilo koji nalog, bilo kom resursu, sa bilo kog mesta.

 

Microsoft Entra ID će nastaviti da pruža iste funkcionalnosti i mogućnosti kao i Azure AD. Korisnici će i dalje na isti način pristupati spoljnim i unutrašnjim resursima uz jedinstveno prijavljivanje, višefaktorsku autentifikaciju i uslovni pristup. Cene i uslovi korišćenja takođe ostaju isti (Microsoft Entra Plans and Pricing) tako da korisnici nemaju obaveze bilo šta da menjaju ili preduzimaju dodatne aktivnosti.

 

 

Po sadašnjim najavama nov naziv će se početi da se primenjuje od 01. oktobra 2023. godine.

 

Za više informacija o promeni imena Azure AD-a u Microsoft Entra ID, posetite Microsoft Entra ili Microsoft Azure.

Partneri