Adobe prekida sinhronizaciju dokumenata

Adobe je nedavno najavio, da će u cilju modernizacije iskustva skladištenja podataka, od 01.02.2024. godine prestati da radi sinhronizacija sadržaja sa Creative Cloud-om za personalne CC licence. To znači da svi sadržaji koji se nalaze na lokalnim računarima u folderu Creative Cloud, se više neće sinhronizovati tj. prebacivati na Creative Cloud, kao i da sadržaji ubačeni direktno na Cloud se neće kopirati na lokalne računare.

 

Korisnici će moći i dalje da smeštaju svoje sadržaje na CC i koriste svojih 1TB prostora. Sve što se bude čuvalo na CC-u direktno iz aplikacija će, kao i do sada, biti sinhronizovano sa tim aplikacijama, što znači da će sadržaj iz npr. Illustratora biti dostupan iz iste aplikacije na bilo kom drugom uređaju gde postoji nalog (drugom računaru, iPad-u ili telefonu). Sve što je sačuvano u CC bibliotekama će biti dostupno, kao i do sada.
Ovo će svakako promeniti korisničko iskustvo i omogućuti da sadržaji budu dostupni sa bilo kog mesta i uređaja. Uređaji će manje biti skladištna, a više kreativna platforma za rad i stvaranje.

 

Detaljnije informacije o nastupajućoj promeni možete pogledati na linku: Discontinuation of Creative Cloud Synced files.

Partneri