Adobe alati (n)ove generacije

Adobe skup -1

Ovaj Adobe skup, održan 17.4.2018. godine, posvećen je korisnicima Adobe Creative Cloud rešenja kojima smo želeli da prenesmo višemesečno iskustvo nastalo tokom rada i testiranja najveće nadogradnje za Creative Cloud alata do sada, kao i višegodišnja iskustva i mišljenja dijaznera iz različitih oblasti.

Adobe CC 2018, najveće unapređenje od kada postoji Creative Cloud

Svi pristuni na skupu su bili u prilici da čuju više o najvećem Creative Cloud unapređenju do sada. Osim jesenje nadogradnje, bilo je reči i o svemu novom što je donela martovska nadogradnja.  Zoran Imširagić, Adobe sertifikovani instrutkor, je govorio o generalnom sazrevanju Adobe alata i novim mogućnostima koji značajno mogu skratiti vreme završetka određenog posla u Adobe alatima. Najveći deo ovog predavanja je bio posvećen tome šta je novo u sledećim alatima:

Illustrator sada ima veći broj artbordova i punu kontrolu na njima, novi inteligentni Properties panel, manipulisanje objektima kroz Puppet Warp kakav je ovom programu nedostajao, rad sa fontovima koji do sada još uvek nije viđen i višestruki uvoz PDF dokumenata. InDesign je tu sa poboljšanjima o kojima su dizajneri publikacija odavno sanjali. Pasusni okviri, stilovi objekata kakve su svi priželjkivali i još bolji rad sa fontovima. Prate ih Publish Online u punom zamahu i još moćniji eksport u PDF. Photoshop je doneo nove mogućnosti rada sa četkama i njihovu organizaciju, novu alatke za crtanje, još moćnije selekcije koje koriste nove algoritme za brži i precizniji rad, varijabilne fontove i još mnogo toga…

Takođe, Zoran je oktrio više o alatu Adobe Sensei i tome kako da učinite da veštačka inteligencija radi za vas i pomaže vam u procesu dizajniranja.

Panel diskusija: Kreativci vs. Alati

Nakon predavačkog dela usledila je spomenuta panel diskusija dobro poznatih dizajnera na Adobe sceni od kojih (skoro svi) decenijama koriste Adobe alate za svoje kreacije i projekte.

Svoje viđenje i razloge za određeni način rada i kako im je to donelo mesto gde se sada nalaze na kreativnoj sceni dali su:

Marko Marković, Freelance Top Rated Senior Art Director at Upwork
Uglješa Vrcelj, osnivač i vlasnik firme SuperDot
Nenad Ivanović, UI UX Designer, Verisec
Zoran Imširagić, sertifikovani Adobe instruktor

Panelisti su ukrstili svoja mišljena na temu dizajna korica, načinu rada u Adobe alatima, Book konceptu, alatu Adobe XD, rastu i razvoju Adobe zajednice i tome šta sve čini jednog dobrog dizajnera.

Kraj ovog Adobe skupa je bio rezervisan za pitanja, kao i  za druženje, upoznavanje i neformalnu  razmenu iskustva i znanja.

 

Partneri