ESET Internet Security

ESET Internet Security je antivirusna zaštita namenjena kućnim korisnicima, malim kancelarijama i svima onima koji brinu o svojoj privatnosti, koji aktivno koriste internet kupovinu, online bankarsko plaćanje i aplikacije za instant komunikaciju. ESET Internet Security je višeslojna zaštita koja vas štiti od svih tipova mrežnih i vanmrežnih pretnji i sprečava širenje malvera. Ukratko rečeno, radi se o aktivnoj i proaktivnoj zaštiti od svih tipova pretnji u digitalnom svetu.

Kao svoje najistaknutije karakeristike ESET Internet Security ističe:

 • Bezbednost na internetu;
 • Brzina i efikasnost;
 • Upravljivost;
 • Inteligentna rešenja u zaštiti od malvera.

Bezbednost na internetu

ESET Internet Security sprečava neovlašćen pristup vašem računaru. Pored niza značajnih bezbednosnih funkcija koje tome doprinose, kao najvažnija ističe se firewall. Svaki “razgovor“ između aplikacije na vašem računaru i interneta nadzire se uz vaše prethodno odobrenje. Budući da ransomver zavisi od komunikacije sa svojim CNC serverima, firewall može biti poslednja odstupnica od nepovratnog gubitka podataka. Dakle, firewall je tu da spreči neautorizovan pristup vašem računaru. ESET Internet Security pruža i zaštitu od mrežnih napada, koja je dodatak firewall-u i upozoriće vas svaki put kada se vaš računar bude povezivao na nepoznate mreže uz podsećanje da imate mogućnost striktne zaštite. ESET Internet Security kao bezbednosnu funkciju poseduje i ransomver štit, koji je tu da blokira malver koji zaključava lične podatke, a potom traži otkup kako bi ih otključao.

 

Uz firewall, ransomver i mrežnu zaštitu tu je i modul „Roditeljska kontrola“ koji vam omogućava da zaštitite svoju decu i postavite ograničenja za uređaje i usluge. Zamisao je da se na ovaj način deci onemogući pristup stranicama sa neprikladnim ili štetnim sadržajem. Roditeljska kontrola daje vam mogućnost da blokirate veb stranice koje su potencijalno uvredljivog sadržaja kroz 40 unapred definisanih kategorija i 140 potkategorija.

Ukoliko se među vaše svakodnevne aktivnosti na internetu ubraja i internet bankarstvo ili uopšteno online plaćanje, ESET Internet Security daje vam zaštitu i u tom segmentu. Zaštita za elektronsko plaćanje kriptuje komunikaciju između tastature i pretraživača kako potencijalna infekcija ne bi mogla da zabeleži osetljive podatke za pristup bankovnom računu.

Ako koristite novije verzije EISa, imaćete pregled cele kućne mreže u slikovitom grafičkom prikazu; sve računare, telefone, rutere i ostale pametne uređaje sa kojima delite Internet. Ukoliko neki od njih ima sigurnosni propust, EIS će vas obavestiti o tome. Čak i ako vam računar nestane, ESET Antitheft će pokušati da vam pomogne da ga pronađete. Na kraju, tu je i dodatna zaštita od spama koja će prelistati vaše el. sanduče i ukloniti nepotreban sadržaj.

Brzina i efikasnost

Efikasnost ESET Internet Security-ja ogleda se u činjenici da vam pruža visok nivo zaštite od pretnji, ali sa malim utroškom sistemskih resursa. Jedna od najvažnijih ESET prednosti je brzina njegovih aplikacija, obavlja veliki broj funkcija, pri tom koristeći minimalnu količinu snage vašeg računara. Neprimetan je i ostavlja više resursa za rad.

Ovo antivirusno rešenje omogućava vam da se igrate, radite i surfujete, a da pritom vaš uređaj ne usporava. Održava visoku efikasnost i produžava životni vek vašeg hardvera. Njegova implementacija moguća je u svakom sistemskom okruženju.

Upravljivost

ESET Internet Security, osim što od samog početka pruža dobru zaštitu korisnicima, naročito onim koji svakodnevno koriste internet, omogućava i rešavanje sigurnosnih pitanja direktno iz glavnog ekrana.

U slučaju bilo kakvih sigurnosnih upozorenja rešenje je moguće pronaći u svega nekoliko klikova, dok su status zaštite i sve često korišćene akcije dostupne u svim prozorima. Ovo antivirusno rešenje omogućava i detaljne sigurnosne postavke, za one naprednije korisnike, a koje odgovaraju njihovim potrebama.

Inteligentna rešenja u zaštiti od malvera

Kakvim naprednih funkcionalnostima raspolaže ESET Internet Security, pogledajte u nastavku:

 • Anti-Phising – zaštita vaše privatnosti i “digitalne imovine“ od pokušaja lažnih veb stranica da ukradu osetljive informacije kao što su lozinke, korisnička imena, bankovni podaci;
 • Napredni skener memorije – Obezbeđuje unapređenu detekciju malicioznih pretnji koje koriste više slojeva enkripcije kako bi prikrile svoje aktivnosti;
 • Štiti od zlonamernih skripti – Otkriva napade zlonamernih skripti koje pokušavaju da iskoriste Windows PowerShell;
 • UEFI skener – Štiti od onih pretnji koje napadaju računar na dubljem nivou, i to na računarima sa UEFI sistemskim interfejsom i pre pokretanja Windowsa;
 • Skeniranje unapređenom ESET Cloud tehnologijom – Iskoristite prednost bržeg procesa skeniranja koji koristi ESET-ovu online bazu sa reputacijom datoteka;
 • Zaštita protokola – Svi redovno korišćeni protokoli filtriraju se u potrazi za pretnjama, bez obzira da li su enkriptovani ili ne;
 • Zaštita prenosivih medijuma – Mogućnost kontrolisanja svih uređaja koji se priključuju na vaš kompjuter;
 • Skeniranje u stanju mirovanja – Potpomaže performansama računara da sprovedu dubinsko skeniranja onda kada računar nije u upotrebi. Na taj način dolazi do otkrivanja neaktivnih pretnji, pre nego uspeju da prouzrokuju štetu;
 • Otkrivanje zlonamernog ponašanja (HIPS)HIPS – Modul zaštite će sprečiti integraciju malvera u regularne aplikacije. Kao jedan od najvažnijih modula brine se o samoodbrani od isključivanja, kroz njega funkcioniše napredni skener memorije i ransomver štit, nudi mogućnost upravljanja aplikacijama i sprečava eksploatisanje poznatih ranjivosti.
 • Ransomver štit – Napredni skener memorije. Pruža zaštitu od malvera koji zaključavaju lične podatke, a potom traže otkup kako bi ih otključao;
 • Antispam – Drži spam mejlove daleko od vašeg sandučeta e-pošte.

ESET Internet Security antivirus licenciranje

ESET Internet Security antivirus licence možete nabaviti kao:

 • Jednogodišnju licencu;
 • Dvogodišnju licencu;
 • Trogodišnju licencu.

Budući da je ESET Internet Security namenjen kućnim korisnicima i malim kancelarijama moguće ga je nabaviti za 1 do 25 računara.

Tehnička podrška

Naš tim uzeo je sebi u zadatak da na najbolji način dopuni i zaokruži ponudu proizvoda kompanije ESET u službi zaštite vaših informacionih sistema. S tim u vezi svaki naš klijent koji koristi neku od ESET licenci ima pravo na besplatnu tehničku podršku, od strane našeg stručnog tima. Dugogodišnje iskustvo u implementaciji, prilagođavanju, eksploataciji i rešavanju specifičnih sigurnosnih izazova u različitim okruženjima omogućava nam da na vaše zahteve odgovorimo adekvatno i u najkraćem mogućem roku. Naš cilj je da maksimalno iskoristite svoju investiciju u softverska rešenja kompanije ESET. Više detalja o tehničkoj podršci pročitajte na linku: https://extreme.rs/eset-tehnicka-podrska/ .

ESET Internet Security antivirus probna verzija

Besplatnu probnu verziju (trial u roku od 30 dana) za ESET Internet Security antivirus možete preuzeti na sledećoj stranici. Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć prilikom postavke i implementacije sigurnosne zaštite ili radi produženja korišćenja ESET Internet Security antivirusa, , po isteku probnog perioda, javite se na softver@extreme.rs i odgovor možete očekivati u najkraćem mogućem roku. Putem našeg sigurnosnog biltena možete se informisati jednom mesečno o novostima, dešavanjima i aktuelnim ponudama iz sveta antivirusne zaštite i IT bezbednosti. Prijavite se na: http://extreme.rs/sigurnosni-bilten/.