Office 2019

Office 2019, najnoviji paket kompanije Microsoft, sadrži sve već poznate programe za svakodnevni rad: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access i Publisher. U pitanju su on premise licence za ove poslovne aplikacije, a ukoliko ste ljubitelji Cloud koncepta predlažemo da pogledate i funkcionalnosti koje nudi Office 365 paket.

Osim alata i funkcionalnosti koje sa sobom nose klasični Office paketi, ova verzija sadrži najbitnije promene koje su u prethodne tri godine implementirane u Office 365 Pro Plus rešenje – to su mogućnost morfing i zum efekata prilikom kreiranja prezentacija u Power Point alatu, podršku za korišćenje olovke, nove funkcionalnosti za analizu podataka u Excelu 2019, kao i Focus mod u alatima za kreiranje sadržaja: Word i Outlook 2019.

Licenciranje

Kod Microsoft Office paketa u osnovi postoje 2 načina licenciranja: Maloprodajno pakovanje (FPP) i količinsko licenciranje (OLP, OVS, OV. itd.).

Maloprodajno pakovanje (FPP)
FPP (Full Package Product) je softverska licenca koja dolazi zapakovana u dizajniranu kutiju koja sadrži instalacioni medijum zaštićen hologramom, ugovor o korišćenju softvera, jedinstveni serijski broj i uputstvo za instalaciju. FPP proizvodi takođe imaju Certifikat o autentičnosti koji se nalazi na samoj kutiji, pa je kutiju zajedno sa svim njenim pratećim sadržajem neophodno čuvati kao dokaz o legalnosti kupljenog softvera. Softver  je pre upotrebe potrebno aktivirati, što je jednostavna procedura koja se može izvršiti preko Interneta ili telefonskim pozivom na lokalni Microsoft centar za podršku u Beogradu (0700 300 300). FPP proizvod može prebaciti sa jednog računara na drugi, uz uslov da se prvo ukloni sa prethodnog na kome je bio instaliran.

Količinsko licenciranje
Kod količinskog licenciranja imamo više načina nabavke i najbitnije je odrediti kako želite da nabavite softver – da li želite da kupite licencu za korišćenje u trajno vlasništvo ili želite da iznajmljujete licence.

Probna verzija (Office 365)

Probnu verziju za Office 365 paket (trial) možete nači na sledećoj strani.