Dynamics 365: Korisnička podrška

Dynamics 365 Customer Service nudi veliki broj alata koji kompanijama omogućavaju da upravljaju sistemom pružanja podrške, koji je moguće prilagoditi vlastitim potrebama i načinu funkcionisanja različitih organizacija. Pomoću Customer Service-a imaćete uvid u:

  • Sve upite i obavesti o eventualnim poteškoćama s kojim se vaš klijent suočio;
  • Evidenciju o celokupnoj komunikaciji sa klijentom;

CRM-Dynamics 365 Customer Service, takođe, omogućava da preusmerite sve upite i prijave koje stignu na vašu kompanijsku adresu u odgovarajući sektor, da pratite i rekreirate kvalitet usluge, kao i da upravljate performansama i produktivnošću pomoću izveštaja i kontrolnih tabli.

Dynamics 365 Customer Service kroz neko vreme omogući će vam da upoznate svakog vašeg klijenta, kao i da svakom od njih pružite posebno korisničko iskustvo što će pospešiti produktivnost vašeg prodajnog tima.

Dynamics 365 Customer Service paketi su:

Dynamics 365 Customer Service Professional

Aplikaciji možete da pristupite bilo kada sa bilo kog mesta. Radi se o fleksibilnoj platformi sa dodatnom mogućnošću proširenja. Daje vam uvid u istoriju podataka, koja se odnosi na komunikaciju sa klijentom, kao i uvid u analitiku, “intuitive agent“ iskustvo i mogućnost predviđanja krajnjeg ishoda u interakciji sa klijentom.

Dynacmis 365 Customer Service Enterprise

Aplikacija s maksimalnim kapacitetom funkcionalnosti. Daje vam uvid u istoriju komunikacije sa klijentom, uvid u analitiku, ali i mogućnost da brže i efikasnije rešavate kejsove zbog pregršt podataka kojim imate pristup. Ova aplikacija pružiće vam mogućnost da proaktivno pružate predloge prodavcima i identifikujete područje za automatizaciju.

Dynamics 365 Virtual Agent for Customer Service

Ova aplikacija daje vam mogućnot da pomoću AI identifikujete i automatizujete probleme koji se često pojavljuju, a kada je u pitanju vaš korisnički servis. Power Virtual Agents pružiće vam mogućnost da kreirati chatbotove koji obrađuju i rešavaju probleme sa kojim se vaš kupac suočava.

Takođe, moći ćete da izmerite sve trendove rasta ili pada na svim kanalima, kao i da identifukujete područja koja imaju potencijal za napredak.

Dynamics 365 Customer Insightes 

Prilagodite kampanje i vaš angažman kako biste zadržali i stekli nove kupce. Preporučite proizvode za koje je interesovanje najveće. Pružite proaktivne post-prodajne usluge, kako biste zaslužili lojalnost kupca. Brzo pružite kritičke uvide na osnovu integrisanih podataka i analize.

Dynamics 365 Customer Voice

Customer voice je tehnologija namenjena dobijanju najvažnije povratne informacije u svetu prodaje i uslužnih delatnosti uopšte uzev – glas kupca/klijenta, i to kroz anketiranje. Uloga Custoemer Voice-a nije samo da “prenese“ mišljenje kupaca, nego da ga stavi u kontekst i perspektivu zajedno sa svim ostalim podacima unutar Dynamics-a 365, a vezanih za vaše poslovanje i vaše klijente.

Ugrađeni šabloni anketa, jednostavni za upotrebu, omogući će vam da lako dizajnirate upitnike. Nakon što vaš kupac bude anketiran, ti podaci pridružiće se ostalim podacima unutar Dynamics-a 365 dajući vam sliku o kupcu koja će vam biti od pomoći u unapređenju poslovanja.

Za sve dodatne informacije obratite nam se na informacije@extreme.rs i odgovor možete očekivati u najkraćem mogućem roku.