Arhitektura i visokogradnja

Razvoj informacionih tehnologija uz promene u industriji i životnoj sredini (konkurencija, dostupnost materijal i sl.) su povećali potrebu za projektantskim alatima koji pružaju više od uobičajenih CAD rešenja. Novi pristup procesu projektovanja dobio je naziv BIM (Building Information Modeling) i predstavlja integralni pristup projektovanju kroz generisanje inteligentnog 3D modela. Uz pomoć BIM alata projektanti i izvođači mogu kreirati i simulirati izgled i ponašanje objekta pre nego što počne gradnja.

Autodesk-BIM

BIM rešenja kompanije Autodesk za projektovanje objekata visokogradnje pomoći će vam da:

  • smanjite greške i propuste koji se javljaju u različitim fazama procesa projektovanja;
  • uočite i redukujete kolizije u projektu pre nego što počne izgradnja objekta;
  • unapredite saradnju u okviru projektantskog tima sadržajnim, sveobuhvatnim i koordinisanim modelima;
  • dobijete odobrenje investitora za izgradnju i budete konkurentni na tržištu, koristeći fotorealistične vizuelizacije;
  • donosite prave odluke tokom projektovanja energetski efikasnih objekata na osnovu analize troškova i potrošnje energije.

Autodesk Revit je osnovni Autodesk BIM alat koji se može se poručiti u okviru Autodesk Building Design Suite Premium paketa. U navedenom paketu se nalaze AutoCAD alati za razradu dokumentacije, 3ds Max Design za napreadnu vizuelizaciju i Navisworks kao alat za saradnju na projektu.

Osim 3D modela koji služi za obračun utrošaka materijala i generisanje projektne dokumentacije uz podršku Autodesk Cloud tehnologija, moguće je uraditi fotorealistični rendering, kalkulacije konstrukcije objekata i analize energetske efikasnosti objekata.

Korisne informacije

Pročitajte više o prednostima koje vam pruža Building Information Modeling (BIM) u projektovanju:

Building Information Modeling (BIM)